Never Stop Learning: acesta e motto-ul sub care Școala IAA de Marketing și Comunicare invită, de două ori pe an, pasionații de marketing și comunicare să îi treacă porțile. Este de asemenea gândul din spatele tuturor activităților desfășurate sub umbrela Școlii, de la traininguri nișate
despre administrarea afacerilor, blue ocean strategy sau public speaking până la seria de interviuri cu leaderi din creație autohtoni, menită să impulsioneze mai departe curiozitatea și învățarea prin experiențe umane.
Modulele Școlii IAA sunt construite de la învățarea prin experiență: profesioniști seniori care ghidează cursanții pe parcurs prin teorie dar mai ales prin exemple și exerciții practice.
Modulul Strategie și Planificare Media merge pe același principiu iar prima ediție s-a încheiat cu mult entuziasm și din partea studenților și din partea profesorilor.
Elvira Munteanu, CEO Universal Solution, alumnă a ediției I, rezumă experiența: “Mi-a plăcut cum a fost mixată curricula. Mi-a plăcut mult cursul lui Ștefan Teodorescu despre marketing strategic, a fost foarte interactiv și fresh. M-a prins foarte tare cursul despre vizune strategică în media al lui Mihai Trandafir și Alexandra Dimitriu, aceștia s-au armonizat minunat în a ne transmite experiența lor. Cursul de digital strategy al Iulianei Gheorghiță s-a dovedit a fi foarte interesant și catchy, iar Arina Ureche ne-a dovedit încă o dată calitățile de trainer învățându-ne cum putem folosi instrumentele BRAT în evaluarea performantei campaniilor din diferite perspective.”
“Mulți dintre studenții cu care vorbesc sau colegii tineri care tocmai au terminat facultatea, vin cu o frustrare foarte mare că ceea ce învață ei este foarte teoretic (și, de multe ori, nu mai de e actualitate), iar în momentul în care vin în practică sau se angajează, se lovesc de probleme și noțiuni complet noi”, rezumă succinct Lucia Antal, Head of Research & Development, problema sistemică din industria de media.
De aceea profesioniștii seniori care susțin cursurile au gândit acest program ca pe o scurtătură esențială în dobândirea unei înțelegeri globale a ecosistemului de media, care să fundamenteze noțiuni teoretice și practice și să completeze bagajul de cunoștințe din facultate.
“Acest modul, prin construcția sa, cum este sintetizat, prin oamenii care îl susțin, ajută doritorii, curioșii, viitorii profesioniști să învețe cum să își structureze informațiile, ce să urmărească, să fie mereu “up to speed”. Este o scurtătură, cum spuneam mai devreme, una foarte utilă – pentru că este menită să te doteze cu o bază pe care ulterior să construiești”, explică și Iuliana Gheorghiță, Media Strategy Director Thinkdigital.
Studenții, fie la licență, master sau doctorat, beneficiază de un preț dedicat, pe care îl pot achita în 4 rate egale. Pentru cei care nu mai sunt studenți, echipa Școlii IAA a pregătit un mic ghid prin care angajații își pot convinge managerul că finanțarea unui curs la Școala IAA este o bună investiție de business.
Iată cum o abordare proactivă se poate dovedi soluția pentru a obține un curs plătit de companie: scoalaiaa.ro/v1/blog. Modulele consacrate au demarat deja: Modulul Fundamentele Marketingului și Comunicării a ajuns la ediția a 18-a pe când Modulul Strategie de Marketing și Comunicare Digitală la a 11-a. În total, în mod direct cele 5 module ale Școlii IAA au pregătit 580 de absolvenți, pe lângă cei care au participat la workshopuri de nișă.
La începutul anului următor va demara și programul dedicat în special managementului de brand și de portofoliu, Modulul Marketing și Comunicare Strategică. Acesta se va desfășura în perioada 6 februarie – 23 mai 2020, iar înscrierile sunt deschise până pe 15 ianuarie.